Hoe geef ik les?

Je leert liedjes op het gehoor spelen, maar ook noten lezen, zowel de G- als de F-sleutel. Ik werk uit een boek waarbij elke les wel wat nieuws wordt geleerd. Daarnaast mag je bij mij kiezen uit nummers die op dat moment actueel zijn. Deze heb ik vaak in verschillende niveaus, zodat je al snel een bekend nummer kan spelen.

Je leert met twee handen samen spelen, je leert de onafhankelijkheid van de handen ontwikkelen. Muziek maken  is erg goed voor de hersens, hiermee leg je nieuwe verbindingen tussen de linker-en rechterhersenhelft, waardoor je slimmer wordt! Dit is wetenschappelijk bewezen, een prettige bijkomstigheid maar het is vooral leuk om muziek te maken.

In het begin speel je met de linkerhand akkoorden en rechts een melodie. Op het keyboard zitten veel mogelijkheden zoals voorgeprogrammeerde klanken en ritmes die het spelplezier vergroten. Het geeft een extra uitdaging en stimulans. Daarnaast leer je vanaf het derde jaar meer op de pianistische manier spelen met gebruik van het sustain-pedaal. Naarmate je verder komt gaan we steeds meer op de pianistische manier verder als jij dat wilt.
Het voordeel is dan wel dat je al weet hoe de akkoorden in elkaar zitten zodat je ze ook op de pianistische manier beter weet toe te passen. Ik werk ook veel met lezen vanaf akkoordenschema`s zodat je ook sneller een nummer kan spelen als wanneer je elke noot apart moet lezen.
Het gaat om het plezier van muziek maken op elk niveau!

Daarnaast ontwikkel je je eigen interpretatie, improvisatie en wordt er ook gewerkt aan houding en techniek.  Je leert ook alles over maatsoorten, toonladders en akkoorden, akkoordsymbolen en nog veel meer…
Er wordt gebruik gemaakt van moderne les-methodes en lesmaterialen.
Veel arrangementen schrijf ik zelf op een computerprogramma, zodat het goed speelbaar is en een leuke aanvulling is op de les-methode.

Regelmatig bied ik iets extra aan, je kan er aan mee doen als jij dat wilt.
Dan koppel ik twee of drie lessen samen waarbij er meer tijd is om aan samenspel te doen of een les waarin ik alles uitleg over alle mogelijkheden van het keyboard of uitleg geef over akkoordsymbolen.
Ook als afsluiting voor een vakantie koppel ik  een paar lessen samen zodat we in een groep muzikale activiteiten kunnen doen.
We gaan dan samen spelen of muziek uitzoeken die jij graag zou willen spelen.
Zo wordt de muziekles nooit saai!

De keuze is aan jou!